هواشناسی: احتمال آبگرفتگی معابر ۳۰ استان
سازمان هواشناسی کشور نسبت به احتمال آبگرفتگی معابر در ۳۰ استان و کاهش کیفیت هوا در ۲۸ استان هشدار داد.
شبکه مجازی شبیه یک آهنرباست، کسی که ظرفیت استفاده آن را نداشته باشد راحت جذب آن میشود، بر حسب تجربیات و تحقیقات صورتگرفته دانشآموزان مدرسه بیشتر درگیر دنیای مجازی و ارتباطهای مجازی هستند. به گزارش موج خاموش، از آنجا که یکی از مهمترین ...
شبکه مجازی شبیه یک آهنرباست، کسی که ظرفیت استفاده آن را نداشته باشد راحت جذب آن میشود، بر حسب تجربیات و تحقیقات صورتگرفته دانشآموزان مدرسه بیشتر درگیر دنیای مجازی و ارتباطهای مجازی هستند.
به گزارش موج خاموش، از آنجا که یکی از مهمترین مشکلات جوانان و کاربران اینترنتی عدم شناخت و استفاده صحیح از شبکههای اجتماعی و خودباوری است، میتوان مهمترین مشکلاتی که در بحث فضای مجازی با آن روبهرو هستیم را کمحرفی و کمحوصلگی افراد، انزوای خانوادگی و اجتماعی، افت بسیار زیاد تحصیلی، دوستی با جنس مخالف و افزایش آمار طلاق در جامعه، کاهش احترام به خانواده، تغییر الگوی همسرگزینی و انتخاب همسران در فضای مجازی، بالا رفتن سن ازدواج در پسران، تغییر فرهنگ و تعارض ارزشها در جامعه، سردرگمی و آشفتگی، افزایش افسردگی و افزایش احتمال شکست عاطفی و … برشمرد.
به همین بهانه حسین بازچی رئیس پلیس فتای بابل در گفتوگو با فارس از آسیبهای فضای مجازی میگوید.
آمار جرایم اخلاقی و شبکههای مجازی در سال 95 و تخلفات حوزه شبکههای مجازی را بیان کنید.
در سال 94 بیشترین پرونده ثبتشده در حوزه مسائل مالی و در سال 95 بیشترین پرونده تشکیل شده جرایم اخلاقی و شبکههای مجازی بوده است، در حوزه شبکههای مجازی با شبکههای تلگرامی مواجه هستیم که افراد با قرار دادن عکسهای خصوصی خود در تلگرام و گالری و پروفایل خود توسط هکر مورد سرقت و سوءاستفاده قرار میگیرند که آن وسیلهای برای تهدید و کلاهبرداری مالی در فضای مجازی است.
توصیه شما به کاربران فضای مجازی برای دور ماندن از تهدیدات و کلاهبرداریهای مجازی چیست؟
اخاذی در این حوزه به حدی زیاد شده که افراد ناچار به شکایت میشوند، لذا تقاضای ما از کاربران بهویژه خانمها این است که به هیچ وجه عکسهای شخصی خود را در شبکههای اجتماعی و یا در اختیار دیگران قرار ندهند، ایمیلها و فایلهای ناشناسی که برای افراد در گوشیها از سوی اشخاص ناشناس ارسال میشود را تحت هر عنوانی که باشد باز نکنند و پاسخ ندهند.
کلاهبرداریهایی که از طریق خریدهای اینترنتی صورت میگیرد به چه شکل است؟
برای جلوگیری از کلاهبرداریهایی که از طریق خرید اینترنتی صورت میگیرد مردم باید توجه داشته باشند که به هنگام خرید از فروشگاهها و مغازهها از قرار دادن کارت خود برای پرداخت خودداری کنند و یا هرگز رمز کارت را به آنها ندهند و خود وارد کنند.
عمده جرایم پلیس فتا به چند دسته تقسیم میشود؟
جرایم پلیس فتا به دو دسته سرقت مالی و سرقت هویت تقسیم میشود، در سرقت مالی که تحت عنوان سرقت اینترنتی است، از طریق رمز دوم کارت عابر بانک صورت میگیرد که متهمین با داشتن رمز دوم و شماره 16 رقمی کارت عابر بانک، اقدام به سرقت اینترنتی بدون وجود کارت میکنند لذا حفاظت از رمز دوم کارت عابر بانک، امری ضروری است.
سرقت اینترنتی به چه روشهایی صورت میگیرد؟
سرقت اینترنتی به روشهای مختلفی انجام میشود که در روش اول هکر با ایجاد سایتی جعلی مشابه سایت اصلی، اقدام به سرقت اطلاعات حساب اشخاص میکند که به این روش فیشینگ میگویند، بهطور مثال آدرس سایت اصلی بانک ملت www.mellat.ir است اما سایت جعلی که توسط هکر طراحی شده و با آن اقدام به سرقت اطلاعات اشخاص میکنند www.melat.ir است که تنها تفاوت در دو حرف ال است که افراد اطلاعات حساب خود را به جای اینکه در سایت اصلی وارد کنند در سایت هکر وارد میکنند.
توصیه شما برای جلوگیری از سرقت اینترنتی چیست؟
به منظور جلوگیری از این نوع سرقت اینترنتی توصیه میشود کاربرانی که کارهای بانکی خود را بهصورت اینترنتی انجام میدهند آدرس کامل و دقیق سایت بانکی که با آن کار میکنند را بدانند و آدرس سایت بانکها را در موتور جستوجوی گوگل جستوجو نکنند و برای خرید از فروشگاههای اینترنتی دقت کنند آدرس فروشگاه اینترنتی مذکور بهجای http با https شروع شده بود که نماد S در انتهای آن نشان secure یا امن بودن آن است، در هنگام وارد کردن اطلاعات حساب خویش در درگاه بانکی حتماً یکبار بهصورت عمد اطلاعات حساب را اشتباه وارد کنند تا مشخص شود اگر پیامی مبنی بر اشتباه بودن اطلاعات حساب صادر شد سایت اصلی بوده ولی اگر پیامی ارسال نشد یعنی سایت جعلی است.
روشهای دیگر سوءاستفادهها در فضای اینترنتی را لطفا شرح دهید.
در روش دوم هکر با ایجاد بدافزاری تحت عنوان ثبات کلید key logger و قرار دادن آن بدافزار در قالب عکس با فایلهایی مانند شارژ رایگان یا vpn رایگان یا فیلترشکن رایگان اقدام به سرقت اطلاعات حساب اشخاص میکند که در این روش کاربر اینترنت با دانلود آن عکس یا فایل یا کلیک بر روی لینک هکر ندانسته و از روی ناآگاهی اقدام به ذخیره کردن بدافزار نموده و به محض دانلود شدن آن بد افزار شروع به فعالیت نموده و این بدافزار هرگونه کلیدی که توسط کاربر اینترنت بر روی صفحه کلید بفشارد را برای هکر ارسال میکند که این کلیدهای فشرده شده میتواند شامل شماره کارت و رمز دوم کارت عابر بانک و cvv2 و تاریخ انقضای کارت یا رمز ورود به ایمیل و جمیل یا رمز ورود به شبکههای اجتماعی باشد که در این صورت هکر به اطلاعات حساب شما و اطلاعات هویتی شما دسترسی پیدا میکند که توصیه میشود آنتی ویروس دایما آبدیت شود و فایلهای مشکوک از منابع ناشناس و یا کامنتهای مشکوک از منابع ناشناس کلیک نشود.
در روش سوم سرقتهای اینترنتی متهمین یا هکرها از طریق مهندسی اجتماعی اقدام به ارسال پیامکهایی مبنی بر برنده شدن در قرعهکشی به کاربران میکنند که افراد دریافتکننده پیام به محض دریافت پیامک اقدام به برقراری تماس با فرد ارسالکننده پیام میکنند که متهم به بهانهای شماره کارت شاکی را بهمنظور انتقال وجه دریافت کرده و در ادامه به بهانه اینکه سیستم بانکی مختل شده شاکی را پای دستگاه خودپرداز هدایت کرده و سپس طی عملیاتی که پای دستگاه خودپرداز با هدایت هکر انجام میشود رمز دوم را فعال کرده و در فرصتی مناسب اقدام به سرقت اینترنتی و یا سوء استفاده اینترنتی از حساب میکنند.
سرقت هویت از طریق شبکههای مجازی به چه صورت است؟
سرقت هویت از طریق شبکههای اجتماعی یا از طریق ram موبایل و یا هارد رایانه است برای همین نباید عکس شخصی در صفحه پروفایل شبکه اجتماعی قرار داده شود تا مورد سوءاستفاده اشخاص قرار گیرد.
برای همین تأکید میکنم در هنگام مراجعه به تعمیرگاه رایانه و موبایل، تعمیرکار در حضور شما اقدام به تعمیر کند یا اگر مدت زمان زیادی نیاز داشت ram یا hard را از داخل موبایل و یا رایانه جدا کند.
* اظهارات اغفالشدگان شبکههای مجازی
م ـ ک شهروند بابلی که مورد سرقت 18 میلیونی قرار گرفته است، اظهار کرد: با قرار دادن کارت عابر خود در اختیار یکی از کارگرانی که به او اعتماد کامل داشتم برای دریافت مقداری وجه از حساب خود از طریق عابر بانک، وی با مهارت رمز دوم کارت را از سامانه گرفت و بعد از دو ماه از محل کار خود استعفا و به بهانه تحصیل خداحافظی کرد.
وی افزود: او از طریق رمز دوم کارت منتوانست با شگردهای بسیار پیچیده اقدام به خرید زعفران از یکی از فروشگاههای معتبر مشهد مقدس کند که با پیگیریهای انجامشده و شاهدان امر به دام قانون گرفتار شد.
این شهروند با اشاره به اینکه سرقت مختص اقشار و افراد خاص نبوده و قابل شناسایی نیست، گفت: کارگری که اقدام به سرقت از حساب من کرده دانشجوی کارشناسی ارشد بود.
دیگر شهروند بابلی دیگر نیز اضافه کرد: سارقان از طریق ارسال پیامک و با وعده قبولی در قرعهکشی از بنده 48 میلیون تومان سرقت کردند.
* بهانه برنده شدن در قرعه کشی
س ـ ع افزود: سرقت اینترنتی به بهانه برنده شدن در قرعه کشی چنان با مهارت کامل انجام میشود که مطابق شغل یا حیطه فعالیت فرد بوده و جای هیچ شبههای باقی نمیماند.
این شهروند گفت: به هیچ عنوان به پیامکها ارسال شده یا تماسهایی که با عناوین مختلف با افراد گرفته میشود توجه نکرده و اطلاعات شخصی خود را در اختیار آنها قرار ندهند.
* والدین خود را مجهز به اطلاعات شبکههای مجازی کنند
قربانعلی حاجیتبارمرزناکی معاون پرورشی آموزش و پرورش بابل با توجه به مزایا و آسیب های فضای مجازی از تاثیر تلفن همراه بر فضای درسی و تحصیلی دانشآموزان مدارس با فارس به گفتوگو پرداخته است.
تعریف شما از فضای مجازی چیست؟
فضای مجازی بهمعنی فضای غیرواقعی است اما هر مجازی بد نیست مهم نگاه مثبت یا منفی به فضای مجازی است، میتوان در فضای مجازی با موبایل دنیا را در مشت خود گرفت، دانشآموزان با فضای مجازی میتوانند با طرح مسائل علمی و به کمک چت تبادل علمی با دانشآموزان دیگر نقاط کشور داشته و یا به جای کسب مفاهیم علمی و درسی از تصویر و مطالب غیر آموزنده که سلب آسایش از خانواده میشود داشته باشند.
مهمترین علت استفاده نادرست از فضای مجازی در بین دانشآموزان را چه میدانید؟
متاسفانه در کشور ما بدون آموزش لازم تکنولوژی در اختیار مردم و ازجمله دانش آموزان ما قرار میگیرد، برنامه اصلی زندگی انسانها شامل خواب، خوراک، عبادت، بهداشت، تفریح، تحصیل و حسابرسی است، مهمترین مشکل کشور ما در این برنامه زندگی، در ایستگاه تفریح است، تفریح استاندارد ما تنها 2 تا 2.5 ساعت است که معمولاً با تلویزیون شروع میشود اما علاقه به موبایل بیشتر جنبه انحرافی داشته و ناشی از فراغت از کار است زمانی که کار و تفریح لازم، نباشد انحراف جای آن را پر میکند.
ریشه انحرافات فضای مجازی در بین کودکان و نوجوانان از کجا نشأت میگیرد؟
انحرافات فضای مجازی در کودکان و نوجوانان بیشتر به خاطر کم اطلاعی رخ داده و منجر به قضاوت بیمورد میشود و در این مسیر تشویق و تنبیه نیز خود سبب انحرافات دیگر میشود، باید والدین خود اطلاعات لازم و آموزش کافی را در زمینه فضای مجازی کسب کنند بعد برای فرزندان خود تکنولوژی تهیه کنند، لذا به سبب نبود اطلاعات کافی با تناقضی مواجه میشویم که والدین پایبند اخلاقیات و مذهب ولی کودک به جای استفاده از جنبه هنری، ورزشی و تفریحی از نکات منفی آن استفاده میکند.
عوامل متعدد و تأثیرگذار بر انحراف دانشآموزان در فضای مجازی چیست؟
گاهی سختگیری بیمورد به فرزندان نیز عامل اصلی انحراف فضای مجازی در کودک میشود چرا والدین ما واکنش منفی به رشته موسیقی دارند در حالی که بزرگترین دانشمندان ما موسیقیدان بودند، ما در روبهرو با مثلث اخلاق، منطق و احساس، 80 درصد احساسی برخورد میکنیم و تنها 20 درصد منطق را به کار میبریم، امروز جراحان برجسته کشور در زمان جراحی در صورت بروز مشکل از طریق فضای مجازی با دانشمندان جهان ارتباط برقرار کرده و مشکل پزشکی را در اتاق عمل حل میکنند، میتوان از همین فضای مجازی انتخاب رشته کرد، کار هنری انجام داد و یا اقدامات انحرافی کرد.
اختلاف سنی بین والدین و فرزندان در خصوص میزان اطلاعات بهروز، کودکان ما مجهزتر به علم روز هستند و این امر سبب میشود به راحتی خانواده خود را دور بزنند، ما اصولاً امکاناتی را از بچهها میگیریم ولی جایگزین نمیکنیم، ما زمانی که بچهها را محدود میکنیم کنجکاوتر شده و به سمت موارد منفی میرود.
آیا فضای تفریحی مناسبی برای پر کردن ساعات تفریح دانشآموزان وجود دارد؟
ما مسؤولان باید ساعت تفریح دانشآموزان را با احداث پارک پر کنیم، آیا پارکهای ما جای امنی برای فرزندان ما است یا محل امن برای معتادان و اراذل و اوباش؟ دانشآموزان سرانه فضای تفریحی بسیار کمی دارند و هنوز زیرساخت مناسب در این حوزه فراهم نشده است و متناسب جمعیت نیست، زمین ورزشی و فضای تربیت بدنی مناسبی برای دانشآموزان ما فراهم نشده تا تخلیه انرژی داشته باشند، اگر این انرژی کنترل نشود و اطلاعات متناسب با انرژی نباشد مشکل رخ میدهد.
پیشنهاد شما برای استفاده درست از فضای مجازی در بین دانشآموزان و نقش خانواده و مسؤولان این امر چیست؟
به نظر بنده والدین باید ابتدا اطلاعات لازم از فضای مجازی داشته باشند بعد در اختیار کودک قرار دهند، امروزه فضای مجازی همان ماهواره دستی شده و 40 درصد گرایشها به ماهواره کم شده است، همچنین مسؤولان در کنار برگزاری نمایشگاه و همایشهای مختلف، همایش آسیبشناسی فضای مجازی را برای خانوادهها داشته باشند و به جای استفاده از مشاور، از خانواده موفق و با تجربه در این حوزه استفاده شود و کانونها، مراکز و مؤسسات از صاحبان تجربه بیشتر بهرهمند شوند.
ادارات از سالن اجتماعات خود برای اطلاعرسانی در این حوزه استفاده کنند، باید متولیان آموزش دانشآموزان برنامه و هدفگذاری متناسب با نیاز دانشآموزان داشته باشند و از مشاوران جوان و مجهز به علم روز استفاده کنند، یکی از مشکلات اساسی ما در حوزه مشاوره مدارس، بهکارگیری مشاوران قدیمی با اختلاف سنی زیاد بین دانشآموزان و مشاوران است که از اطلاعات لازم برای مشاوره به جوانان برخوردار نیستند.
* اطلاعات شخصی را در گوشی همراه خود قرار ندهید
میلاد رمضانی کارشناس فضای مجازی در گفتوگو با فارس، درباره مشکلات و معضلات شبکههای مجازی و تأثیر فضای مجازی بر زندگی خانوادگی و اجتماعی کاربران میگوید.
* از ورود شبکههای مجازی به بازار و در ادامه تأثیری که بر زندگی میگذارد
شبکههای مجازی از طریق گوشیهای اندروید وارد بازار شدند و بهراحتی و با سرعت بالا در اختیار کاربر قرار گرفتند، اگر دقیقاً فردی استفاده درست و بجا از آن را بداند میتواند از آن درست استفاده کند.
استفاده درست از شبکه مجازی نه تنها به پیشبرد کاری هر فرد کمک میکند بلکه بهخاطر سرعت و ارتباط آسان با جهان پیرامون میتواند خطراتی هم در بر داشته باشد، بهعنوان مثال در کنار راهاندازی کانالهای مختلف تبلیغی که برای درآمدزایی به کار گرفته میشود میتوان از کانالهای مبتذل و یا سیاسی برای پیشبرد اهداف سیاسی یا انحراف دیگران بهکارگیری کرد.
کانالهای مبتذلی که فیلمها و ویدئوهای مبتذل را تکثیر میکنند ناخواسته در روح و روان کاربری که از آن استفاده میکند تأثیر میگذارد و البته باید گفت همه اینها به فردی بستگی دارد که چطور میخواهد از این نرمافزار استفاده کند.
* اطلاعاتی که یک کاربر فضای مجازی باید درباره هک شدن گوشی باید بداند
هک کردن یا همان دسترسی سرور یا هکر به تمام اطلاعات شخصی فرد اعم از فیلم، عکس، چت، شمارههای ذخیرهشده و حتی پیامکهایی که به گوشی فرد هکشده میآید، است، هک گوشی به چند صورت انجام میشود.
یکی از راهها اینکه کدی در تلگرام برای کاربر میآید و هکر از شما میخواهد این کد را دراختیارش قرار دهید و شما با دادن این کد به طرف در حقیقت تمام اطلاعات گوشیتان را در اختیارش قرار میدهید.
راه دیگری که گوشی هک میشود از طریق کانالها است که شما مثلا با وارد شدن در لینکی که برای دیدن فیلم وارد میکنید و با جوین شدن از طریق صاحب کانال یا سرور هک میشوید و تمام اطلاعات گوشیتان در اختیار هکر قرار میگیرد، تنها راهی هم که برای خلاص شدن از هکر وجود دارد دلیت اکانت تلگرام است.
* طریقه هک شدن در یک گوشی
هک کردن در یک گوشی علاوه بر تلگرام در لاین هم دیده میشود اما با ورود اینستاگرام و مورد توجه قرار گرفتن این نرمافزار در میان کاربران این اتفاق کمتر دیده میشود، هک در اینستاگرام هم به این صورت است که مثلاً دانلود فیلم یا آهنگ پیامکی برای شما میآید که دانلود این آهنگ یا فیلم ویروسی وارد گوشی شما شده و شما باید با نصب برنامهای که به شما گفته میشود این ویروس را از بین ببرید، کاربران هم نادانسته و از ترس ویروسی شدن گوشی میپذیرند که با این پذیرش دقیقاً گوشی شما هک شده و تمام اطلاعات گوشی در اختیار هکر قرار میگیرد.
این نوع هک شدن بسیار حرفهای صورت گرفته و نه تنها کمتر هکری چنین توانایی را دارد بلکه فرد هکشونده هم به راحتی نمیتواند متوجه هک شدن گوشی خود شود.
استفاده درست از شبکههای مجازی به چه صورت باید فرهنگ سازی شود و پیشنهاد شما به برای پیشگیری از هک شدن کاربران چیست؟
یک کاربر قبل از هر چیز نباید اطلاعات شخصی خود را در گوشی نگهداری کند و اگر بر حسب واجبات در گوشی باشد باید با تحقیق درستی که انجام میدهد و با برنامههایی که برای گوشی فرد قابل استفاده و مهم بوده در گوشی نصب و برنامه مورد نظر را در گوشی رمزگذاری کند.
جدیدترین و بهترین پسوردها را برای گوشی انتخاب کنید، در هر کانال و گروه ناشناس عضو نشده و جوین ندهید، به کسی اعتماد نکرده و کد تلگرام یا گوشیتان را در اختیارشان قرار ندهید، تأکید میکنم گوشیتان را اگر دچار هر مشکلی شده به تعمیرکار مطمئن و مجرب بسپارید تا دچار این مشکلات نشوید، فرهنگ درست استفاده از شبکههای مجازی چیزی نیست که کسی به دیگری تعلیم دهد بلکه هر کس بر حسب ظرفیت، جایگاه اجتماعی و شرایط خانوادگیاش از این شبکهها استفاده میکند، مسلماً هم اگر کسی در زندگی شخصی و فردی خودش ایمان و باور بهتر و قویتری داشته باشد چه در شبکههای مجازی و چه در دنیای واقعی هم میتواند با اندیشه درست زندگی کند.
تکنولوژی آنچنان در حال به روزرسانی و تغییر است که اگر وقت شما صرف آموزش یک نرمافزار شود دقیقاً در جهان چندین نرمافزار جدید در حال جایگزین شدن نرمافزارهای قدیمی است، پس تنها راه این است که هر کس باید فرهنگ استفاده درست را در خودش شکل دهد و نهادینه کند.
ازدواج و دوستیهای مجازی و اثرات نامطلوب آن بر زندگی زوجین را چگونه ارزیابی میکنید؟
بنده 80 درصد دوستیها و ازدواجی که از این طریق صورت میگیرد را قبول ندارم، دوستی در شبکه مجازی صرفاً برای خندیدن، خوشگذرانی و سرگرمی است، دوستی در شبکه مجازی همراه با وابستگی مجازی، عشق مجازی، محبت مجازی، حتی تعصب و غیرتهای مجازی و غیر واقعی است حتی میشود گفت اعتمادی که از طریق این دوستیها شکل میگیرد مجازی بوده و با کوچکترین تلنگری میشکند و از بین میرود، مسلماً بنای زندگی که بر اساس دوستی و عشق مجازی شکل بگیرد سست بوده و با هر اتفاق کوچکی از هم میپاشد و از بین میرود.
علت رو آوردن بیش از حد کاربرها به شبکههای مجازی و دور شدن از واقعیت زندگی اجتماعی چیست؟
استفاده نادرست از شبکههای مجازی بیشتر از دهه 70 به بعد دیده میشود، عامل بیکاری بیشترین علت رو آوردن به شبکههای مجازی است، بیشتر کسانی که اسیر شبکههای مجازی هستند قشر دانشجو هستند که معمولاً در شهرهایی غیر از شهر محل سکونت خود مشغول به تحصیل هستند.
بیکاری یکی از علتهای مهم و مشغول بودن در دنیای مجازی است، اعتمادهای نادرستی که در محیطهای دوستانه و خوابگاهها اتفاق میافتد، کمبود محبت از طرف خانواده و علتهای دیگری که سبب روی آوردن به دنیای مجازی میشود.
عاقبت غرق شدن در شبکه مجازی دوری از هم و غرق شدن در تو هم و خیالات بیفایده است، کمانگیزه شدن به زندگی واقعی، دل مشغولیهای بیمورد و تفریحات کاملاً کاذب است، شبکه مجازی شبیه یک آهنرباست، کسی که ظرفیت استفاده آن را نداشته باشد راحت جذب آن میشود، بر حسب تجربیات و تحقیقات صورتگرفته دانشآموزان مدرسه بیشتر درگیر دنیای مجازی و ارتباطهای مجازی هستند.
آخرین دستاورد تکنولوژی موبایل و تأثیر شبکههای مجازی بر روابط خانوادگی در دنیای امروزی چیست؟
سنسور اثر انگشت برای بالا بردن امنیت گوشی که از اثر انگشت شما برای باز شدن گوشی استفاده میشود، این نرمافزارها که فقط برای گوشیهای اپل استفاده میشد در حال حاضر برای همه گوشیهای اندروید استفاده میشود.
سخن آخر.
محبت و توجه خانواده تأثیر بهسزایی در تغییر رفتار فرزندان دارد، کسی که از محبت خانواده بهره کامل نبرده باشد به ناهنجاری اجتماعی میرسد که در نتیجه باعث نابودی آینده فرد میشود، به نظر من اگر فردی در خانواده خودش محیط امنی داشته باشد و احساس امنیت و محبت کند سرعت و تنوع هیچ نرمافزار مجازی نمیتواند در فکر و ایدئولوژی فرد تأثیرگذار باشد.
مطالب مرتبط
مطالب پیشنهادی